Logga in:
Du kommer nära naturen på ett nytt och roligt sätt.

Du kommer nära naturen på ett nytt och roligt sätt.

Skogsfärd

En skogsfärd är en tur i skogsmiljö där vi tar oss fram till fots både på stigar och i obanad terräng. Vi kommer att stanna till längs vägen för att elda, äta och umgås. Vi reser oftast kollektivt till området vi sett ut för dagen och förflyttar oss sedan i den takt som gruppen önskar genom terrängen.

Aktiviteten passar dig som kan prommenera 2x2 timmar i lugnt tempo på en dag. Du behöver ha kläder lämpliga för att vara utomhus under hela dagen och bekväma och väl ingångna skor.

Skogsfärd

För närvarande finns inga upplagda aktiviteter i denna kategori. Föreslå gärna ett datum som passar dig på info@escapeoutdoors.se så är chansen god att vi väljer just den dagen när vi lägger ut tillfällen.

Turerna kostar 995.- per person turen är ca 6 timmar totalt.

Vi utgår vanligtvis och om inget annat anges, från Göteborgs Centralstation och vi träffas där vid turens starttid.

Tag på dig lämpliga kläder för en promenad i rådande väder. Tag gärna med ett förstärkningsplagg/jacka/tröja för pausen och en liten ryggsäck med mat/fika/vatten.

Vi har med oss ytterligare utrustning så som gemensam ved, skärmskydd och verktyg som vi ibland ber deltagarna hjälpa till att bära.

Er guide har god lokalkännedom och kommer att ta gruppen till en av de bästa platserna för dagen.

Skogsfärd -vad är det? - det ser ut som vandring?

I begreppet "Skogsfärd" adderar vi flertalet element till vandring, så som lokalkunskap, friluftsteknik, bushcraft samt miljö och naturhänsyn. Vi försöker vara väl informerade om området vi rör oss igenom, bra på att ta hand om varandra under turen och bedriva spårlös färdsel för maximal upplevelse och hänsyn till naturen och miljön.

Då vi rör oss i en känslig miljö som delvis upplever högt tryck från oss människor krävs varsamhet, elegans och hänsyn på en nivå som inte krävs av oss när vi exempelvis befinner oss i vildmark på nordligare breddgrader. Detta är beteenden och färdigheter vi lägger stor vikt vid.

Detta vill jag prova - hur gör jag nu?

Är ni redan en grupp? Kontakta oss med datum och tid som skulle passa er så försöker vi lösa det och återkommer inom kort till er.

Vi tar grupper på upp till 20 personer.

Är du inte del av en grupp redan så titta på våra öppna turer här ovan. Om inget datum passar så föreslå gärna ett nytt datum så skall vi göra vårt bästa för att möta din önskan.

Har du frågor eller önskemål?

Skicka ett meddelande till info@escapeoutdoors.se